17 Haziran 2010 Perşembe

Suç ve Ceza= Kader ??

Gazete okurken gözüm bir habere takıldı. 2 kadın kandırılarak getirildikleri evde 9 saat boyunca işkence ve tecavüze uğruyorlar. Bir tanesinin iki, diğerinin 1 çocuğu var. Bu işkenceyi yapan erkeklerin ünvanı ise gazetede " iş adamı " diyerek geçiyor .
Hangi insan hangi ruh hali içersinde böyle bir zulmü yapabilir inanın sizin gibi benimde aklım almıyor. Sadece hastalıklı bir insan beynine sahip olduklarını düşünüyorum. O zaman benim için daha anlaşılır oluyor. ( Burda ki anlaşılır olan kadınlara yapılanlar değil tabii zorbaların ruh hali. )
Böyle bir suçun cezası ne olmalıdır?
Nasıl bir ceza verilirse mağdurların gerçekten ruhları huzur bulur? Bu kadınların yaşadığı bu olay ne büyük bir şanssızlıktır ve niçin bu kadınların başına gelmiştir de diğer Ayşe Ablaların değil ?

Peki insanlar bunları yaşamak için ne gibi bir günah işlemiş olabilirler ki? Yoksa hayatın matematiği böyle çalışmıyor mu? Yanlış yerde yanlış zamanda bulunmak veya yanlış insanlarla ahbaplık etmek bizim hayatımızı ne kadar karartabilir?

Yaşam bize verilmiş bir hediyeyse peki bizim bunu nasıl koruyacağımızın anlatıldığı el kitabı nerede? Ya da niye yok?

Dıaşrıda kıpırtısız bir hava . Etrafımda ve dünyada olanları anlayamamaktan dolayı kafamın içide bir o kadar kıpırtısız.. Neden sorusuna cevap bulabileceğim bir hayat yaşamak istiyorum çok mu?

Sevgiyle,

Hiç yorum yok: